Mobiilimaksulla vauhtia verkkokauppoihin


mobiilimaksut yrityksille

Tämä on tuttu näky monelle verkkokauppiaalle. Trafiikkia tulee ja kauppa käy, mutta ei mobiililaitteilla. Miksi? Kun vaadittavat toimet kaupan alustan mobiiliresponsiivisuuden puolesta on tehty, on aika käsitellä asiakaskokemusta maksun suhteen. Varsinkin jos ja kun data kertoo, että tuotteita kyllä laitetaan ostoskoriin, mutta jostain syystä maksuun asti ei edetä.

mobiililiikennekonversio
Mobiililaitteilla saavutettava liikenne on keskimäärin jo yli 50% verkkokaupoissa. Ja tämä määrä ei tule tulevaisuudessa pienenemään, päinvastoin. Puhelimia ja tabletteja käytetään monesti muualla kuin kotioloissa, jolloin ostokseen tarvittavat pankkitunnukset eivät välttämättä ole mukana. Lisäksi tunnusten käyttö monessa maksualustassa on puhelimella surullisen tukalaa. Ostosta lykätään hetkeen, jolloin päästään pöytäkoneen äärelle, tällöin riski asiakkaan häviämiseen kilpailijalle tai asiakkaan kiinnostuksen menettäminen tuotetta kohtaan luonnollisesti kasvaa.

Mobiilimaksulla verkkokaupan ostoskonversiot samalle tasolle pöytäkoneiden kanssa.

Mobiilimaksu on uusi teleoperaattorien markkinoille tuoma maksutapa, jossa palvelun käyttäjän päätelaite identifioidaan, ja mikäli laite mahdollistaa mobiilimaksun, pystytään tätä maksutapaa tarjota kuluttajalle. Käytännössä ostotapahtuma voidaan suorittaa hyväksymällä palvelun käyttöehdot ja sen jälkeen hyväksymällä maksu. Siis kahdella napin painalluksella.

mobiililiikenne_verkkokaupoissa