HSL Mobiililippu mobiilimaksulla


mobiilimaksut yrityksille

HSL on julkaissut Mobiililippu -sovelluksen jolla voit kätevästi tilaa kertalipun yleisiin kulkuneuvoihin puhelimeesi. Sovelluksen voit ladata kännykkääsi maksutta. Toistaiseksi se on saatavilla vain Windows ja Android puhelimiin, mutta iOs appi on tulossa sovelluskauppaan vuoden 2016 aikana, ehkä jo tammikuussa. Tekstiviestillä tilatusta lipusta poiketen Mobiililipulla voi siis matkustaa PK-seudulla vihdoinkin myös busseissa. Sovellus täytyy olla päällä matkalipun ostoksen jälkeen. Se kuitenkin voi olla ns. taustasuorituksessa. Asiakaspalautteiden mukaan sovellus vie paljon virtaa jos sitä pitää puhelimen pinnassa, tämä voi aiheuttaa epämiellyttäviä yllätyksiä akun kulumisen suhteen.

HSL:n Mobiililippu hyödyntää mobiilimaksu -teknologiaa, eli lipun hinta veloitetaan ostajan puhelinlaskulla.

Missä mobiilippu toimii?

HSL Mobiililippu -sovelluksella voidaan ostaa kertalipun Helsingin, Espoon ja Kauniaisten, Vantaan, Kirkkonummen tai Keravan ja Sipoon sisäiseen liikenteeseen tai valita Seutulippu, Lähiseutu 2 tai Lähiseutu 3 -kertalippu. Mobiililipulla voi matkustaa kaikissa HSL-alueen linja-autoissa, raitiovaunuissa, metroissa, lähijunissa sekä Suomenlinnan lautoilla.

Mobiililipun hinta?

HSL Mobiililippu -sovelluksella ostettu kertalippu maksaa saman verran kuin kuljettajalta tai konduktööriltä ostettu kertalippu.

Sisäinen kertalippu = 3,20 €

Seutu- ja lähiseutu 2 -lippu = 5,00 €

Lähiseutu 3 -lippu = 8,00 €

Yöliput kello 2.00–4.30 maksavat 5 €, 7 € ja 10 €

Mobiililippu on voimassa 80 minuuttia ostohetkestä. Lähiseutu 3 -lippu on voimassa 100 minuuttia. Lipulla on rajaton vaihto-oikeus sen voimassaoloaikana lipun matkustusalueella.

Kertalippu veloitetaan mobiilimaksulla ja se maksetaan puhelinlaskulla. Voit ostaa puhelimella lipun, jos saat tehdä ostoksia liittymälläsi ja sinulla on Soneran, Elisan, DNA tai TeleFinland liittymä. Puhelimen internet yhteys pitää olla päällä mobiilidataverkossa. Jos puhelin on kytketty WiFiin, et voi ostaa lippua koska mobiilimaksujärjestelmä ei tunnista SIM korttiasi.

Miten tilaan mobiililipun?

 

Lataa HSL Mobiililippu sovellus puhelimeesi.

mobiililippu -sovellus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilaa HSL Mobiililippu sovelluksella haluamasi alueen kertalippu.

 

valitse matkalippu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vahvista osto ja odota, että lippu on saapunut puhelimeesi ennen kuin astut liikennevälineeseen tai laiturialueelle. Näin vältät tarkastusmaksun!

 

 

 

sovellus hyödyntää mobiilimaksua

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voimassa oleva mobiililippu on vihreä. Bussissa lippu täytyy näyttää kuljettajalle. Muissa liikennevälineissä lippua täytyy tarvittaessa näyttää lipuntarkastajille tai konduktöörille. Pidä sovellus auki tai anna sen olla käynnissä taustalla niin kauan kuin tarvitse lippua!

 

mobiilimaksettu lippu