Mitä on Mobiilimaksaminen käytännössä


mobiilimaksut yrityksille

Mobiilimaksaminen on uusi matkapuhelinoperaattorien tarjoama teknologia, jossa käyttäjä tunnistetaan mobiililaitteessa, tai 4G-modeemissa olevan SIM-kortin perusteella. Kun ostosta tekevä käyttäjä on tunnistettu, eikä estettä ostolle ole palveluestojen tai maksamattomien puhelinlaskujen vuoksi, voidaan maksu puhelimella hyväksyä. Tätä kutsutaan mobiilimaksamiseksi.

Mobiilimaksun on arvioitu yleistyvän massiivisesti seuraavien vuosien aikana. Monissa tapauksissa se tulee korvaamaan tekstiviestillä maksamista, eikä vähiten helppoutensa takia. Olet varmasti itsekin tilannut joskus jotain tekstiviesteillä ja muistat kuinka hermoja raastavaa on ollut näpytellä jopa 10 merkkiä pitkä numerosarja puhelimeen ja tehdä sitten tilaus. Puhelimella maksaminen voisi olla helpompaakin, eikö?

Kuinka Mobiilimaksu toimii?

Mobiilimaksaminen toimii esimerkiksi näin: Menet SIM kortilla varustetulla laitteella palveluun, esimerkiksi nettisivuille jossa myydään pääsylippuja konserttiin. Hyväksyt palvelun maksuehdot ja painat nappia. Lippu lähetetään sinulle sähköisesti, ja lipun hinta veloitetaan mobiilimaksuna puhelinlaskullasi.

Mobiilimaksaminen on siis äärettömän helppoa ja nopeaa!

mitä on mobiilimaksaminen?